Sposób przygotowania

Mieszamy w misce mąkę,margarynę,żółtka,cukier, jajko,śmietanę i proszek,zagniatamy kruche ciasto.Połowę chowamy do lodówki,a drugą rozwałkowujemy i wkładamy do tortownicy.Budynie gotujemy na mleku.Jabłka obieramy i kroimy na drobna kostkę,skrapiamy je sokiem z cytryny.,wkładamy na ciasto i zalewamy budyniem.Całość przykrywamy startym na tarce schłodzonym ciastem i pieczemy około 45 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    uwielbiam szarlotke
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Moj a ulubiona szarlotka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    uwielbiam budyń w cieście :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne ciasto
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    mniam =)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ?wietny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !