Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna
Zalewa:
500ml. oliwy
1 szklanka octu 10%
gorczyca
ziele angielskie
pieprz mielony
sól
cukier.
Warzywa mieszamy wkładamy do słoików,zalewamy przygotowana zalewą,zamykamy i gotujemy 30 minut.
pomidory zielone | 1 kg |
ogórki | 1 kg |
cebula biała | 1 kg |
kalafior | 1 kg |
pietruszka korzeń | 1/2 kg |
marchewka | 1/2 kg |
oliwa | 500 ml |
ocet 10 % | 1 szkl |
pieprz mielony | |
sól | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: