Sposób przygotowania

1. Margarynę, cukier, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia umieścić w jednym naczyniu i zagnieść. Wylepić nim wysmarowaną i posypaną tartą bułką formę. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
2. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu (proponuję jednak dać trochę mniej mleka, ok.450 ml). Margarynę utrzeć. Margarynę zmiksować z zimnym budyniem.
3. Owoce umyć, pokroić.
4. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu (proponuję, podobnie jak w przypadku budyniu, użyć mniejszej ilości wody - na trzy galaretki - ok. 1300 ml)
5. Zimne ciasto (1) posmarować kremem (2), następnie poukładać owoce. Całość zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !