Sposób przygotowania

Zimne masło posiekać w misce razem z mąką, proszkiem do pieczenia, solą, 3 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do lodówki do stwardnienia. Owoce rozmrozić na papierowym reczniku. odlac sok. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu, połozyć owoce. Na to zetrzeć ciemne ciasto i ułożyć na nim pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta. Piec około 50 minut w temperaturze 200ºC. Pokroic po ostygnięciu..Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale fajne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !