Sposób przygotowania

Połowę cebuli posiekać, resztę pokroić w cząstki. Mięso zagnieść z bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i połową kukurydzy, doprawić pikantnie solą i pieprzem. Z masy uformować podłużną pieczeń, umieścić na głębokiej blasze. Piec 50 minut w 200 stopniach. Musztardę wymieszać z miodem, posmarować mięso 10 minut przed końcem pieczenia. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Dodać cebulę, zrumienić. Przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką, zasmażyć. Podlać rosołem oraz śmietaną, dodać resztę kukurydzy. Dusić 5-6 minut, przyprawić. Podawać razem z pieczenią.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !