Sposób przygotowania

WARSTWA JABŁKOWA
Ze szklanki cukru, cukru waniliowego i około 2/3 szklanki wody gotujemy syrop.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na grubej tarce- wrzucamy do syropu i smażymy około 10 minut.
Po tym czasie dodajemy łyżkę masła i kaszę mannę- mieszamy wszystko i znów smażymy 10 minutaż kasza się rozgotuje- możemy także dodać troszkę wody jeśli masa przywiera nam do garnka.
Na koniec mieszamy gorącą jeszcze masę z galaretką rozpuszczoną w połowie szklanki wody.
Gorącą masę wykładamy na biszkopt- równo rozprowadzamy- wkładamy do lodówki i dobrze schładzamy.

KREM
250 g masła ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym- stopniowo dodajemy kwaśną tłustą śmietanę ( 20 lub 30%) oraz aromat cytrynowy- ciągle miksujemy.
Masę wykładamy na wierzch ciasta- równo rozsmarowujemy, a następnie całe ciacho wkładamy do lodówki i schładzamy.

Ciastko świetnie pasuje na gorące dni- jest niebywale orzeźwiające.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super pomysł, genialne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    łatwy w wykonaniu i pyszniutki
  • 3
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    poproszę kawałek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    prosty i smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne ciacho :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo ładnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !