Sposób przygotowania

Przygotowuje skałdniki. Piersi pokroic na kawałki, przyprawic solą i pieprzem. W misce wymieszac jogurt z jajkiem i papryką i meksykańska przyrpwą. Pokrojone piersi zanurzamy w misce z marynatą i odstawiamy do lodówki. U mnie stało całą noc, ale powinno wystarczyc nawet 30 min.Rozgrzwamy mocno olej tak by móc smażyc w głebokm tłuszczu. Na talerz wsypujemy ok. 1,5 szklanki mąki i obtaczamy w niej po kawałku kurczaka. Jogurt w połączeni z mąką tworzy fajne ciasto. Smażymy w głębokim oleju do zrumienienia ze wszystkich stron. Kurczaczki sa chrupkie i soczyste.

Sos robie z połączenia łyzki majonezu, kilku łyzek jogurtu naturalnego, 2 zabków czosnku, soku z cytryny i pieprzu.

Warzywa na kawałeczki.

Placki tortilli podgrzałam przez 1 min w mikrofali (kazdy osobno) na niego kłade kawalki salaty, papryki, pomidora, ogórka, zwijam w tube, owijam dół folia aluminiowa i nakładam reszte nadzienia czyli sos, kurczaka, kukurydze, znowu kawalaki warzyw i tak warstwami do wypełnienia placka. Gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    BARDZO FAJNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !