Sposób przygotowania

Szpinak myjemy a potem suszymy , cebulkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na masełku do cebuli dodajmy czosnek i ryż . Obsmażyć ryż z cebulą tylko 1 minutę potem dodajemy 2 szklanki bulionu może być z kostki , zmniejszamy płomień przykrywamy pokrywką i gotujemy 5 minut często mieszając , następnie dodajemy szpinak i gotujemy już bez przykrycia kolejne 5 minut. Jeśli ryż będzie zbyt gęsty to dodajmy więcej bulionu , szynkę , jeśli takiej nie posiadamy to może być bekon, pokroić i dodać do ryżu wraz z z parmezanem , jeszcze tylko doprawmy do smaku i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    lubię szpinak dlatego jestem ciekawa tego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajny przepis,podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !