Sposób przygotowania

Zaczynam od marynaty - sos sojowy, czosnek i pieprz mieszam w miseczce, wrzucam mięso i zapominam o nim na mniej więcej dwie godziny.

Obieram ananasa i kroję w kostkę, myję sałatę, rwę na strzępy. Ocet mieszam z miodem.

Mięso opiekam na grillowej patelni, sądzę, że rewelacyjnie sprawdzi się mięso grillowane - niekoniecznie pierś z kurczaka.

W głębokim talerzu układam warstwę sałaty, na niej ananasa i pokrojone w paseczki mięso. Oprószam wiórkami koziego sera. Im starszy, tym lepszy. Delikatnie polewam octem . Sos ma być dopełnieniem, a nie maskowaczem. Dekoruję orzechami włoskimi.

Kurczaka doskonale zastąpi quorn.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    pychotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !