Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę żółtą do nich dodajmy drożdże wcześniej namoczone w ciepłym mleku, 1\\2 szklanki mąki wyrobić ręką i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce , potem do naczynia dodajmy resztę mąki i rozpuszczoną margarynę wymieszać dokładnie i ciasto wylać do formy , a składniki wszystkie na kruszonkę wyrobić w palcach i posypać całe ciasto i zapiekamy w gorącym piekarniku przez 1,5 godziny w 160 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !