Sposób przygotowania

Buraki umyć, ugotować w łupinach.Zalać zimną wodą, jak ostygną obrać. Zetrzeć na jarzynowej, drobnej tarce.Chrzan zetrzeć, zakwasić sokiem cytrynowym rozpuszczonym we wrzątku, cukrem i solą.Dodać buraki, wymieszać, ew. jeszcze doprawić. Przełożyć do słoiczków.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Lubię na wedlinkę :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ćwikła to mój ulubiony dodatek do wędlin i białej kiełbasy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja jakoś wolę grubo starte :) i jeszcze coś - ćwikła to burak czerwony więc powinno być ćwikła z chrzanem :) chociaż sama też mówię zwyczajnie "ćwikła", i od razu wiadomo o co chodzi :D
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyza Smaczna, każdy robi po swojemu i lubi swoje. Ja sobie nie wyobrażam ćwikły z grubo potartymi burakami. Masz rację, przyjęła się nazwa ćwikła (z chrzanem w domyśle). Następnym razem napiszę poprawnie.:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię ją jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !