Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na wysmarowaną tortownicę masłem i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 - 30 minut.
MASA: Serki homogenizowane włożyć do miski. Wymieszać blenderem. Żelatynę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Wylać zimne do serków. Następnie wsypać galaretkę truskawkową w proszku. Wylać na biszkopta. Dać do lodówki na 3 godziny.
Gdy już będzie w lodówce ok. godziny zrobić galaretkę jak na opakowaniu. Dać do stężenia. Gdy będzie lekko tężejące wylać na torta. Dać do lodówki jeszcze na 2 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do kawusi pychota...
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    straszna, ale poszedł gdy tylko goście się zjechali :( muszę zroić drugi :D
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pychota
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    bardzo mi sie podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    robię podobny, smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !