Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na wysmarowaną tortownicę masłem i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 - 30 minut.
MASA: Odlać pół szklanki soku. Resztę zagotować. W odlanej części wymieszać budynie (w proszku). Wlać do gotującego się mleka i od razu dodać pół kostki margaryny. Mieszać tak długo aż wszystko się rozpuści i będzie gęste. Gorącą masę dać na biszkopta i wyłożyć na masie okrągłe biszkopty. Dać do wystudzenia. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać na placek. Dać do lodówki jeszcze na godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    robię podobny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !