Sposób przygotowania

1. Buraka obieramy i ścieramy na tarce. Na rozgrzanym oleju przesmażamy posiekaną szalotkę i dodajemy buraczki. Smażymy 5 min.
2. Do buraczków dodajemy na zmianę po łyżce bulionu i śmietany do zagęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, chrzanem, solą, cukrem i białym pieprzem. Odstawiamy.
3. Umyte i osuszone filety posypujemy pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
4. Łososia smażymy na oleju po 3 min z każdej strony. Odstawiamy z ognia na 4 min (pod przykryciem) aby ryba doszła. Porcje łososia układamy na ogrzanym talerzu, polewamy sosem ćwikłowym i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !