Sposób przygotowania

ja uzywam różnych bulionów , może być po gotowanej golonce , lub boczku , im tłustszy tym lepszy , do bulionu wrzucamy kiełbaskę i boczek , dodajemy przyprawy i ja robię sama zakwas do żurku to nie mogę z listy nic dodać bo niema w bazie , więc jak ktoś ma to zakwas i potem troszkę śmietanki 1 łyzka z mąką ok 1łyzka , a jak nie to można dać gotowy żurek z torebki , ale ja tego nie polecam , już lepiej kupic zakwas ;)
gotujemy ok 30 min :)

Komentarze

  • 15
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    można dodać ziemniaków :)
  • 16
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jak zrobię świezy zakwas to dodam przepis :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 12
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zakwas na razowym chlebie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calineczka

    Wygląda przepysznie - już dodaję do mojej książki :)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota, uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !