Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć, wymieszać z łyżką cukru, łyżką mąki i trzema łyżkami mleka, odstawić do wyrośnięcia. Rodzynki polać wrzątkiem, odsączyć. Żółtka i całe jaja utrzeć z cukrem. Do przesianej mąki wlać rozczyn drożdżowy, utarte jaja i resztę mleka. Starannie wymieszać, po czym dodać stopiony tłuszcz, cukier waniliowy, rodzynki . Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odchodzić od ręki. Następnie ciasto przełożyć do foremki i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Piec w temp. 180 stopni przez 45 min. Po upieczeniu i ostygnięciu posmarować lukrem. Upieczone ciasto posmarować lukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    ładnie wygląda
  • 5
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajnie wyglądająca babka, a ten lukier mniam.!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Sliczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    najprostsza i najsmaczniejsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszna taka babka
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna babka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    śliczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !