Sposób przygotowania

Groch przebrać, wypłukać w zimnej wodzie, wrzucić do wrzątku, dodając sól i majeranek, gotować do miękkości. Nóżki wieprzowe sparzyć, oczyścić z pozostałości sierści, zalać niewielką ilością wody, dodać obraną i przekrajaną cebulę, jagody jałowca, listek laurowy i sól. Gotować do miękkości, po czym wyjąć nóżki, a do tego samego rondla włożyć kapustę, układając na wierzchu nóżki, dusić co najmniej 30 minut. Ugotowany groch przetrzeć przez sito, wyłożyć na miskę, na warstwie grochu ułożyć kapustę i nóżki. Podawać z musztardą.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !