Sposób przygotowania

Botwinkę przebieramy (tzn. usuwamy zwiędnięte liście, obieramy malutkie buraczki i ucinamy korzonki) i dokładnie myjemy. Pozostałe warzywa obieramy i również myjemy. Wszystkie warzywa kroimy drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz pieprz, przykrywamy i stawiamy na ogień. W momencie gdy zupa się zagotuje uchylamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą ugotowane. Doprawiamy solą. Można dorzucić posiekaną pietruszkę i podać z jajkiem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Takie lekkie zupy to ja lubię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajnie podana :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    lubię wszelkie zupy z dodatkiem botwinki, a ta mi się bardzo podoba, bo ma dużo składników :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !