Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy i studzimy. obieramy, kroimy w cieniutkie talarki. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Cebulę obieramy i kroimy pióra. Pomidory kroimy w cząstki. W dużej salaterce układamy warstwę ziemniaków, lekko skrapiamy octem, posypujemy sola i pieprzem. Na wierzch kładziemy warstwę ogórków, następnie warstwę cebuli, ponownie warstwę ziemniaków, ogórków, cebuli aż do wykorzystania wszystkich składników. Każdą warstwę oprószamy sola i pieprzem i lekko skrapiamy octem. Sałatkę ostawiamy na 2 godziny. Przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy musztardę, majonez, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką mielona i mieszamy. Polewamy sałatkę. Dekorujemy pomidorami i natka

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !