Sposób przygotowania

Kasię rozpuścić w mleku, dodać po 1 łyżeczce cukru i soli, wymieszać, gdy lekko przestygnie dodać 50 g drożdży i rozetrzeć aż wszystko się połączy. Do plastykowej miski wsypać mąkę, wlać zaczyn, wymieszać dokładnie łyżką, a następnie w stawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć, zagniatać ciasto ręką aż będzie odchodzić, zrobić wałek, pokroić na 9 części, każdy uformować w podłużną bułkę. Na talerzyk wsypać ziarna, każdą bułkę, kłaść na ziarna, tak aby się lekko wbiły w ciasto i układać na blachę wysmarowaną margaryna Kasia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni z termoobiegiem 20-25 minut. Wyciągnąć, jeść ciepłe, wszystko zjedli tylko zostawili dla mnie jedną do zdjęcia;) Z tej ilości wychodzi 10 bułek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo mi przypadły do gustu takie bułeczki... koniecznie muszę zrobić!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    ale dobre takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    mmmm smakowite sniadanko i dzień udany;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !