Sposób przygotowania

Kasię rozpuścić w mleku, dodać cukier i sól, wymieszać, gdy lekko przestygnie dodać 50 g drożdży i rozetrzeć aż wszystko się połączy. Do plastykowej miski wsypać mąkę, wlać zaczyn, wymieszać dokładnie łyżką, a następnie w stawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć, zagniatać ciasto ręką aż będzie odchodzić, zrobić wałek, pokroić na 9 części, każdy za pomocą ręki rozciągnąć, nakładać po 3 wiśnie, złożyć z każdej strony, zlepić, układać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni z termoobiegiem 20-25 minut. Lukier zrobić z soku, który wyciekł z wiśni użytych do nadzienia i 4-5 łyżek cukru. Polukrować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    ale muszą być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    wyglądają smacznie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !