Sposób przygotowania

1. Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść, ostudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Fetę pokroić na kawałki. Cebulę i ser dodać do ziemniaków, wbić jajko, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać.
2. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące i tartej bułce. Dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, usmażyć frykadelki. Osączyć. Podawać z sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    dodaje do księgi,coś w moim stylu smakowym:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !