Sposób przygotowania

Odłóż 6 truskawek. Resztę zmiksuj, przetrzyj przez sito. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłódź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godz. Co 15 min. sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść osobno obie czekolady. Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a gdy zastygną, drugą połowę owocu zanurz w mlecznej czekoladzie. Sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !