Sposób przygotowania

Cebulkę trzeba drobno pokroić i zeszklić na maśle, wrzucić czosnek, curry, wsypać ryż, dobrze wymieszać. Jak ryż się zacznie robić lekko przezroczysty wlać ok pół szklanki wody i połowę śmietanki, zamieszać, zmniejszyć ogień. Gdy płyn się wchłonie wlać resztę śmietanki i jeszcze pół szklanki wody. Ryż będzie miękki po około 15-20 minutach, wtedy trzeba dodać pokrojone w kostkę pomidory, zamieszać, wyłączyć ognień, wrzucić krewetki, przykryć.
Na talerzach posypać kolendrą.

Uwag kilka o przyprawach - łyżeczka curry - ostrego to ilość strawna dla przeciętnego Polaka. Można dodać papryczkę chilli i sok z limonki. Trawa cytrynowa też nie zaszkodzi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !