Sposób przygotowania

Piersi z indyka dokładnie opłukać, oczyścić. Lekko zbić tłuczkiem. Dokładnie natrzeć imbirem i odstawić w zimne miejsce na około 50 minut. Ananasy odsączyć, pokroić w dzwoneczki, Paprykę umyć, usunąć gniazdo i drobniutko posiekać. Pory oczyścić, opłukać i pokroić w krążki. Pory i paprykę podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Po 50 minutach piersi z indyka dodatkowo posolić, następnie dokładnie namoczyć w mleku i obtaczać w wiórkach kokosowych. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na średnim gazie z obu stron, aż do zarumienienia. Danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz smażonymi warzywami i kawałkami ananasa.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !