Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać 3 l wody. Posolić.
2. Do wywaru dodać listek laurowy i kostkę rosołową. Gdy się zagotuje, dodać posiekaną natkę pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.
3. Gdy ziemniaki będą miękkie, do śmietany dodać odrobinę gorącej zupy i delikatnie wymieszać, aby śmietana się nie zwarzyła. Tak rozrobioną śmietanę wlać do garnka z zupą i całość jeszcze raz zagotować. Gotową zupę wlewać do talerzy. Każdą porcję można posypać dodatkowo natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zgadzam się, a zupka zapewne przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    jeszcze o takiej nie słyszałam, ale faktycznie wspaniała i na pewno mega zdrowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !