Sposób przygotowania

1. Ciasto rozwinąć na prostokąt o wymiarach 35x40cm. Radełkiem wykrawać paski o szer 2 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem i nawinąć na metalowe rurki. Rurki położyć na posmarowanej blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piec na złoto ok. 25 min.
2. Upieczone ciasto lekko ostudzić, po czym zdjąć z rurek. Białka ubić na parze na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę zdjąć z pary, dodać przesiany cukier puder i oczyszczone maliny. Pianę włożyć do szprycy i nabijać nią wystudzone rurki. Deser oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    na pewno bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !