Sposób przygotowania

Masę marcepanową ,cukier puder i zmielone orzechy pistacjowe utrzec mikserem na jednolita masę ,Na stolnice posypaną cukrem pudrem rozwałkowac ją na grubośc około 1 cm ,Zanurzanymi w cukrze pudrze foremkami wykrajac serca .Ostrożnie wyciskac je z foremek (usunąc z nich resztki masy).Serca marcepanowe przykryc folią aluminiową i na 1-2 godziny wstawic do lodówki.Kuwerturę drobno pokrajac ,włożyc do garnuszka zanurzonego w kąpieli wodnej i roztopic kuwerture podgrzewając ją na wolnym ogniu i stale mieszając.Na cienkim widelcu zanurzac pojedynczo serca ,na brzegu garnuszka usunąc nadmiar polewy.Ułożyc serca na papierze pergaminowym Udekorowac pistacjami ,odstawic do zastygnięcia polewy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z marcepanem muszą być pyszne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    warte spróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też lubię marcepan.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zdjęcie by się przydało:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    po składnikach świetne, szkoda, że nie można zobaczyć :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !