Sposób przygotowania

Wywar mieszamy dokładnie z octem, olejem, solą, pieprzem i cukrem. Boczek przysmażamy na oleju. Kurki oczyszczamy , minutę blanszujemy w 2 litrach osolonego wrzątku, schładzamy z lodem i osączamy na sicie, po czym mieszamy z zalewą. Sałatę czyścimy. Pomidory kroimy na pół. Węgorza obieramy ze skóry, pozbawiamy ości i kroimy na drobne paski. Ziemniaki gotujemy do miękkości, obieramy, kroimy w plastry i mieszamy z sosem. Sałatkę kładziemy na średniej wielkości talerzach, pośrodku kładziemy ciepłe ziemniaki na nie sałatkę z kurek przybieramy pomidorami i węgorzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !