Sposób przygotowania

Grzyby kroimy na pół. Rozgrzewamy połowę oleju na patelni, wrzucamy grzyby i smażymy do całkowitego odparowania, często mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy jedną posiekaną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się zeszkli dolewamy sok z cytryny. Mieszamy i studzimy. Sałatę oczyszczamy, i rwąc listki wrzucamy do salaterki. Drugą cebulę kroimy na półplasterki i smażymy na maśle około 5 minut. Na koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Schab kroimy cienkie plastry, które zbijamy. Smażymy je a pozostałej porcji oleju po około 5 minut z każdej strony. Zwijamy w folię aluminiową i odstawiamy. Podajemy sałatkę tak że na każdy kotlet nakładamy podsmażoną cebulkę a na wierz sałatkę grzybową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !