Sposób przygotowania

1. Białka ubić z połową cukru. Dodawać na przemian żółtka utarte z resztą cukru oraz mąkę z proszkiem. Ciasto przełożyć do formy o wym. 25x36cm. Piec 15 min w temp. 200st. Przestudzić.

2. Na mleku z cukrem ugotować budyń, ostudzić. Utrzeć z masłem. Z ciasta odkroić pas o szer. 1/3 placka. Formę keksową wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć szerszy brzeg ciasta tak, aby zachodził na brzegi. Wyłożyć 2/3 kremu, poukładać truskawki, wyłożyć resztę kremu. Przykryć pozostałym kawałkiem ciasta. Owinąć folią aluminiową, schładzać co najmniej godz. Ciasto wyjąć z formy, posmarować dżemem, obsypać wiórkami, kroić na porcje.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pięknie wyglądają!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kawałek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    jakie śliczne cudeńko
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacyjnie się zapowiada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    szaleństwo!zabieram do siebie
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi być pyszota, jak będę przejeżdżać przez Barwino to dam znać, rzucisz mi przez okno, hi, hi.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, leciutkie ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zewa to od razu wpadnij na kawkę:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają niezwykle kusząco :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny deser
  • 0
    img_1886-3
    Opublikowano

    KORAL

    Smakowicie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !