Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i podzielić na ćwiartki .Włożyć do garnka. Dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą , osolić . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 1 godzinę . W czasie gotowania szumować . Wyjąć mięso i warzywa. Rosół przecedzić i doprawić maggi. Odlać 1 szklankę rosołu i zrobić na nim kostkę z kaszy manny. Po zastygnięciu kaszy i pokrojeniu jej w kostki ułożyć je na talerzach. Dodać ozdobnie pokrojona marchew. Zalać wrzącym rosołem i posypać natką pietruszki.

Zależnie od tego jak duże porcje rosołu wlewa się na talerz wychodzi z tej ilości 2-4 porcji .

Jeśli rosołu zostaje można zrobić na nim inną zupę na następny dzień , kurczaka w potrawce, galaretki z drobiu .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !