Sposób przygotowania

Cukier roztopic w garnku z miodem i masłem .Dobrze utrzec na jednolita masę .Migdały i imbir domieszac ,masę doprowadzic do wrzenia i stale mieszając gotowac kilka minut Olejem posmarowac blachę do pieczenia .Mąse rozłożyc na grubośc około 1- 2 cm ,troche ochłodzic ,krajac na małe romby ,trójkąty lub prostokąty ,oziębic.Kuwerturę roztopic na gładką masę ,podgrzewając w garnuszku na wolnym ogniu w kąpieli wodnej .1 lub 2 końce każdego krokanta zanurzac w polewie ,wyłożyc na papier i pozostawic do zastygnięcia polewy .Krokanty przechowywac w szczelnie zamkniętych puszkach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to coś nowego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cóż za smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujący przepis
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 0
    1474375_615132251866604_1909229352_n
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo lubię krokant i robię dość często jako dodatek do deserów, ale zawsze daje tylko cukier, tłuszcz, ew. odrobinę mleka oraz orzechy, migdały albo słonecznik czy jakieś ziarenka. Nigdy nie robiłam z kuwerturą, której używam do polewy czekoladowej i deserów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !