Sposób przygotowania

Filety przepłukać pod bieżącą wodą, następnie odsączyć od wody i posypać solą oraz pieprzem. Obrać cebulę i pokroić w średniej grubości krążki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w cienkie paseczki. Przygotować naczynie w którym będzie pieczona ryba. Nasmarować je olejem i ułożyć na dnie rybę. Porozkładać wokół niej kawałki papryki oraz podsmażonej cebulki. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać białym winem. Następnie tak przygotowaną rybę piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20-23 minuty. Po wyciągnięciu rybkę posypać drobno posiekaną natką pietruszki (jeśli ktoś tak ową lubi). Polecam

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !