Sposób przygotowania

Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zapach zupy grzybowej - to jest to !:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci koniecznie muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością bym trochę zjadła.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ch?tnie zrobi? tej jesieni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię taką zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam zupę grzybową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !