Sposób przygotowania

Herbatniki rozkrusz, utrzyj z miękkim masłem i śmietaną. Włóż do dużej tortownicy (28cm) i ugnieć łyżką formując spód sernika. Wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę według przepisu. Ser zmiksuj z miękkim masłem, cukrem, cukrem waniliowym, żółtkiem i skórką cytrynową. Dodaj proszek budyniowy rozrobiony w mleku. Masę serową przełóż do rondla, mieszając zagotuj. Gotuj na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. ostudź i dodaj do niej jagody. Masę serową przełóż do tortownicy na herbatnikowy spód. Wyrównaj wierzch i odstaw do zastygnięcia. Posyp jagodami. polej tężejącą galaretką. Kiedy zatygnie udekoruj bitą śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !