Sposób przygotowania

Suszone morele pokroic na małe kawałki zalac brandy.Pozostawic na 2 godziny .Po tym czasie dodac suchą masę marcepanoiwą i wymiszac mikserem na gładką masę .Dodac cukier puder i raz jeszcze wyrobic. Formowac wałeczek z masy o grubości 2 cm .Pokroic na plasterki grubości o.5 cm.Każdy plasterek marcepana zanurzac w kuwerturze i układac na papierze pergaminowym .Ozdobic orzechami włożyc do foremek z karbowanego papieru .Przechowywac w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super!! palce lizac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !