Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na pół i chłodzimy w lodówce przez około 3 godziny.
Masa: Białka ubijamy z solą, następnie wciąż ubijają c dodajemy cukier, budyń, mąkę ziemniaczaną, śmietanę i wiórki.
Połowę ciasta trzemy na tarce z grubymi oczkami prosto na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Ciasto lekko dociskamy dłonią. Następnie wylewamy na ciasto masę i na nią trzemy drugie ciasto. Pieczemy około godzimy w temp. 180*. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    interesujące.... zwłaszcza ta masa...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajny placek
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczny
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smacznie się zapowiada.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    FAJNE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !