Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i odciąć najcieńszą część. Obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z jednej strony. Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypać ryż, mieszankę chińską i pozostałe przyprawy oprócz maggi, wymieszać w wszystko wyłożyć do tortownicy. Na to wszystko ułożyć podsmażone skrzydełka tak aby podsmażona część była u góry. Zalać wodą aby wystawała 1 cm ponad skrzydełka, skropić kilkoma kroplami magii. Piec w piekarniku 60 minut w temperaturze 180 stopni ( z termoobiegiem).

Jeśli wstawiamy do nienagrzanego wcześniej piekarnika to wydłużamy czas o 10-15 minut.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wyglądają rewelacyjnie! I na pewno tak smakują ! :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Świetne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !