Sposób przygotowania

W gorącej łaźni ucieramy żółtka na gęstą masę i odstawiamy do schłodzenia.Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym także na miękką masę.Dodajemy stopniowo żółtka,a pod koniec mielone migdały,marmoladę i na sztywno ubitą śmietanę kremówkę.Obwód i dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy biszkoptami.Rozsmarowujemy na nich połowę kremu i rozkładamy kolejną warstwę biszkoptów.Przykrywamy pozostałym kremem.Tort okładamy biszkoptami,robiąc z nich płotek.Odstawiamy w chłodne miejsce.Wiśnie myjemy i natychmiast obtaczamy w cukrze pudrze.Rozkładamy na kremie i zalewamy galaretką.Tort wstawiamy do lodówki,by stężał.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !