Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.Obrane z kości mięso kurczaka kroimy na kawałki.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grube paski skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy tymiankiem i smażymy na łyżce masła,pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.Z drugiej łyżki masła i mąki robimy białą zasmażkę rozprowadzamy ją zimnym bulionem i gotujemy mieszając póki sos nie zgęstnieje.Jajka mieszamy ze śmietaną dodajemy do sosu wraz z pieczarkami i pokrojonym mięsem i dokładnie mieszamy.Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wkładamy połowę makaronu polewamy sosem i przykrywamy drugą połową makaronu posypujemy wiórkami z pozostałego masła.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 min.Podajemy z zieloną sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna i sycąca zapiekanka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !