Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy margarynę i siekamy nożem wsypujemy cukierr i cukier waniliowy wbijamy jajka i całość miksujemy,dodajemy kilka kropel aromatu rumowego,drobno posiekaną czekoladę oraz orzechy i dokładnie mieszamy.Formę smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą wykładamy ciasto i pieczemy godzinę w 170 stopniach.Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie odstawiamy do wystygnięcia a następnie wlewamy alkohol.Jeszcze ciepłe ciasto wyciągamy z formy nakłuwamy szpikulcem i nasączmy ponczem i odstawiamy.Wystudzoną babkę polewamy polewą orzechową i posypujemy grubo posiekanymi orzechami laskowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !