Sposób przygotowania

Ser zmielić dwukrotnie. Brzoskwinie zmiksować na gładką masę. Masło utrzeć na puszystą masę dodając cukier puder, żółtka i jajko. Pod koniec ucierania dodać ser, budyń w proszku, zmiksowane brzoskwinie i kilka kropel aromatu cytrynowego. Wszystko wymieszać i wyłożyć na blachę.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyciągnięciu i schłodzeniu, delikatnie polać syropem pozostałym po brzoskwiniach wymieszanym z galaretką. Warstwa ma być niewielka i chłodzić w lodówce.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam serniki! ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !