Sposób przygotowania

Grzyby namoczyc umyć i odgotować.Warzywa zalać wodą ,dodać przyprawy-i ugotowac bulion.Dodać kaszę /najlepiej pęczak/ oraz pokrojone grzyby i gotować do momentu az kasza będzie miękka.Na oleju zrumienic cebulę,dodać do zupy - zagotoać.Na koniec posypać zupę posiekana natka pietruszki.
Smacznego!

Komentarze

  • 5
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajna nazwa....
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    regionalna:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna i nieznana...
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie się zapowiada taka zupka
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawa:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    czyli taki krupnik z grzybami
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Tak,taki krupnik ale zauważyłaś,że bez mięsa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Czytając składniki sądzę, że to smaczna zupa, a że lubię poznawać kuchnie regionalną, to chętnie wypróbuję Twoją zupę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajne może być
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie wiedziałam że to danie ma taką nazwę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajna potrawa nie jadłem takiej :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !