Sposób przygotowania

Bakłażany dokładnie umyć. następnie pokroić w plastry (wzdłuż). Gotowe plastry posolić i odstawić na 30 minut. Po upływie tego czasu bakłażany starannie osuszyć papierowym ręcznikiem i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory i cebule obrać i pokroić w plastry. następnie poddusić na lekkim ogniu (na rozgrzanej oliwie) i posolić do smaku. Na podsmażonych bakłażanach układać pomidory z cebulką. Całość posypać drobno posiekanymi ziołami i skropić winem. Zapiekać w piekarniku przez około 7-9 minut w 170 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    coś dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !