Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Z papryki wykroić gniazda nasienne. Marchew i pora obrać. Następnie wszytko pokroić na cieniutkie plasterki (papryka na cienkie kawałeczki). Pieczarki dokładnie oczyścić (najlepiej obrać skórkę) następnie pokroić w plasterki. Wszystkie przygotowane warzywa wrzucić do garnka i zalać rosołem, a następnie jogurtem. Można również doprawić solą i/lub pieprzem do smaku wedle uznania.
Tak przygotowane warzywa w zalewie z rosołu i jogurtu dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez około 18-20 minut. Na kilka minut (3-4) przed końcem duszenia całość posypać startym serem oraz posiekaną natką.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !