Sposób przygotowania

Ciasto kokosowe: 3 białka ubijamy z 25g cukru, gdy piana jest sztywna stopniowo dodajemy mielone migdały, cukier puder, wiórka kokosowe- 45 g i delikatnie mieszamy. Rozdzielamy na dwie części i pieczemy 180 C przez 15 min.
Masa czekoladowa: ubijamy 2 białka z 20 g cukru. Na parze rozpuszczamy czekoladę i dodajemy gdy trochę przestygnie połowę ubitych białek i bitą śmietanę ok 100 g. Resztę łączymy razem, mieszamy i dodajemy do czekolady.
Masa kokosowa: wiórki zaparzamy mlekiem, studzimy. namoczoną żelatynę mieszamy z niewielką ilością bitej śmietany. Łączymy resztę śmietany i mlekiem. Dodajemy 2 ubite białka z 100 g cukru.
Układamy kolejno cisto kokosowe i na nim rozsmarowujemy masę czekoladową, drugą część ciasta i smarujemy masą kokosową. Odstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne, zjadłabym z chęcią
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !