Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pończ jabłkowy z porto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
białego wina 100ml typu porto
cukru 2-3 łyżki
Cynamon cały Prymat 2 kawałki
cidre 400ml (lekko musujące wino jabłk
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: Pończ jabłkowy z porto

Z każdego jabłka zetnij koniec z ogonkiem, odłóż. Następnie pokrój owoce na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij na kawałki. Włóż do garnka, zalej sokiem jabłkowym i białym winem. Dodaj cukier, cynamon i gwiazdki anyżu. Doprowadź do wrzenia. Następnie gotuj 3-4 minuty na małym ogniu. Na koniec dolej cidre i ponownie doprowadź do wrzenia. Natychmiast przelej do pucharków do ponczu. Udekoruj odłożonymi kawałkami jabłek. Napój podawaj gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 05.07.2011 20:47
dużo tych przepisów \"alkoholowych\" :))) może by tak coś na...przekąskę?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak