Sposób przygotowania

Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek do pieczenia - zagnieść dobrze. Następnie podzielić na 3 części, do jednej części dodać kakao - dobrze zagnieść. Uformować 3 kule, włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Białka ubić z cukrem pudrem.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Jasne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach - na spód formy. Następnie nałożyć powidła, zetrzeć ciemne ciasto, nałożyć pianę z białek, zetrzeć jasne ciasto.

Piec ok. 40 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Bardzo lubię to ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    W dzieciństwie często takie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    też piekę plesniaka, ale mój przepis jest zupełnie inny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !