Sposób przygotowania

Truskawki oczyścic i pokroic na kawałki. Baldachy bzu dodac w całości do truskawek i zasypac wszystko cukrem, wymieszac. Zostawic w chłodnym miejscu na 24h po czym wstawic garnek na gaz i powoli podgrzewac, mieszając, aż się zagotuje. Gotowac około 3-5 minut. Całośc przecedzic przez gęste sitko. Sok rozlac do sterylnych słoików i pasteryzowac około 10 minut. Z tego co nam pozostało na sicie można zrobic dżem. Wystarczy wyjąc baldachy bzu i dosypac cukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być pyszny sok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !